شبكة منتديات المقاطرة

هلا وغلا ......
مرحبا بضيوفنا عدد ما خطته الأقلام من حروف
وبعدد ما أزهر بالأرض زهور
مرحبا ممزوجة .. بعطر الورد .. ورائحة البخور
.. منتدى شباب المقاطرة...

المنتدى الرسمي لشباب وقبائل المقاطرة وعموم ابناء اليمن الكرام للتواصل والتعارف فيما بينهم


    طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

    شاطر
    avatar
    سمراء العيون
    نائبة المدير العام
    نائبة المدير العام

    الاوسمه















    عدد المساهمات : 1287
    نظام نقاط : 17495
    تاريخ التسجيل : 02/02/2011

    طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

    مُساهمة من طرف سمراء العيون في 15th يونيو 2011, 9:33 pm

    كيلو من أرجل الدجاج او الاجنحة او دجاجه مقطعة على 12 قطعة ونفتح فيها فتحات بسكينة كما في الصوره




    نتبل الدجاج بى البصل بهارات الدجاج ملح فلفل شطة للى يحبه حار لمدة ساعة



    بعد ساعة نضيف على
    الدجاج 3 بيض ونصف كوب حليب كمافي الصورة




    هنا نحط نصف كيلو دقيق مع البهارت التالية
    معلقة كبيرة جنزبيل ناعم
    معلقة كبيرة زعتر جاف
    معلقة كبيرةبقدونس جاف
    معلقة كبيرة ببركا
    معلقة كبيرة ثوم بودر
    معلقة كبيرة بصل بودر
    معلقة كبيرة بهارت فراخ
    معلقة صغيرة كركم
    معلقة صغيرة ملح
    معلقة صغيرة فلفل
    2 معلقة كبيرة بيكنج بودر تابع الصور



    الدقيق بعد ما اتخلط مع البهارات تابع الصور


    نحط الدجاج على الدقيق ولازم الدقيق يمسك على الدجاج كويس جدا مثل الصورة




    الدجاج بعدما عملنها في الدقيق



    نترك الدجاج بعد ذلك لمدة 10 دقائق الى 20 دقيقه ترتاح بالتلاجة شويه قبل القلى تابع الصور


    بنحط زيت غزير فى المقلاة العميقه ويتسخن جداص وبعدها
    ننزل الدجاج فى الزيت وبعد ما تخذ لون ذهبي ونهدى النار جدا ونغطى المقلاة تابع الصور





    نغطي المقلاة لمدة 10دقائق ثم نشيل الغط ونعلى النار تانى لحد الدجاج ما تحمرة وتقرمشة
    الدجاج بعد التحمير نحطها بمصفايه تكون فتحاتها رفيعه عشان تصفى الزيت




    وهذا الشكل ويقدم ساخن النهائي والعافيه عليكم



    ___________________________

      الوقت/التاريخ الآن هو 19th ديسمبر 2018, 7:50 am